pátek 8. května 2015

Chvástačka: a very long time ago...in another galaxy...

Měsíční meme hostované Judit. Jedná se o výčet knih, které jste daný měsíc získali, ať už to byly knihy koupené, darované, vyhrané či recenzní výtisky. 



Měsíční meme? Co to mám do háje v tom popisku? U mě? Nehrozí! :D Ale nebyla bych to já, abych vás nakonec ochudila o všechny ty super knížky, co mi přistály v knihovně, zatímco jste si mysleli, že ležím někde mrtvá ve škarpě... So... here we go!


Všechny  pohromadě:


Knihy, které jsem si koupila:


Evidentně mám fakt skvělou představivost... protože jsem si opravdu myslela, že jich bylo mnohem víc. Ale to bude možná to, že jsem na většinu zapomněla... někde... někdy...who knows? Anyway.
Tři díly Horečky jsou z Levných knih. Momentálně rozečítám třetí díl, a fakt jsem nečekala, že mě to tak chytne. Koneckonců recenzi na první díl si už můžete přečíst na blogu. A vypadají vedle sebe v knihovně tak hezky! Kdo je ještě nemáte, doporučuju pro ně běžet. Mají jeden díl za směšných 40 kaček.
Caitlin Moran a její Morantologie je nejnovějším úlovkem, kterému jsem neodolala s 20% slevou v nově otevřeném Dobrovském v Brněnské Vaňkovce. Rozečtena první strana, stokrát přečtena anotace... šetřím si ji na letní opalovačky s kamarádkou.
Alianci jsem koupila ještě za poukázky od Kanzelsberger někdy v létě, jen jsem vám ji nestihla nafotit. Rozečetla jsem. Nebaví mě to. Zoufale mě to nebaví.
Dcera sněhu, která vypadá jako že jí kus chybí díky suprově zkažené fotce (a ve skutečnosti tam je celá, jen svítilo slunce, já si toho všimla pozdě a byla líná to jít znovu nafotit) je taky úlovek z Levných knih. Krásná kniha, vyrazila mi dech.

Knihy, které jsem dostala:

Destrukčák, jak mu familiérně říkám, jsem dostala od rodičů k Vánocům, a pořád do něj nic nenapsala ani nic nezničila. Asi na takové věci nejsem, ale kdo ví? Třeba jednou...
Hledání Aljašky je Vánoční dárek od Martinusu, který se dobře četl, a na jehož recenzi se fakt těším, protože si na Aljašce skvěle sarkasticky smlsnu.
A nakonec, Kraď jako umělec, knížka, po které jsem pokukovala už rok, a kterou jsem taky dostala jako Vánoční dárek od kamarádky. Jediná kniha, která není v knihovně, ale je účelně vystavená na polici nad stolem, abych ji měla pořád na očích.


Knihy, které jsem vyhrála:
A vy tu jako něco čekáte?


Knihy, které jsem si vyžádala ke zrecenzování:
Byla sem mrtvá. Mrtví lidi recenzáky nedostávají. Kapišto?
I když dvě jsem přece jenom dostala...

Zimní příběh je recenzák od Martinusu, kterého fakt lituju. Těšila jsem se, no nakonec to nebylo zrovna čtení pro mě (což je taky důvod, proč recenze měla být v lednu, a já se s tím furt párám).
Vždycky budeme mít léto je recenzní výtisk od Dobrých knih, kteří mi nabídli spolupráci (což vy ani nevíte). Knihu jsem "slupla" za dva dny. Mám tuhle sérii fakt ráda.


Shrnutí:
Jsem dneska líná psát shrnutí. Takže tady máte ještě pár fotek...

Kdybyste byli zvědaví, jak teď vypadá moje knihovna... tak takhle krásně barevně, zaplácaně a kýčovitě!

moje oblíbená část s mini pandičkou
pozdravte Groota!
a další panda! Pan Panda...a ručně vyšívaná záložka, kterou mi kamarádka přivezla z Istanbulu

9 komentářů:

  1. Aliance, Hledání Aljašky a Destrukční deník jsou skvělé knihy - dobrý výběr! Taky bych si chtěla hodně přečíst Morantologii A Dceru sněhu... Koukám, že máme podobný vkus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zrovna Aliance ani Aljaška mě nebaví :D Ale zbytek je dobrý, a Dceru sněhu fakt doporučuju!! :)

      Vymazat
  2. Sérii léto jsem četla o letních prázdninách a ráda bych si ji přečetla znovu o prázdninách :D Moc se mi tato série líbí. Zimní příběh se mi hrozně líbil a rozhodně si ho znovu přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já přemýšlím že si ji taky přečtu znovu toto léto :)

      Vymazat
  3. Líbí se mi tvůj "líný a mrtvý" postoj, fakt mě to rozesmálo :D Horečku jsem viděla u spousty blogerů, takže na ní asi vážně něco bude, ale zrovna v našich Levných knihách mají velké kulové. Možná nějaké encyklopedie za stovku a nová vydání klasických děl, ale tyhle knížky jsem tam ještě neviděla. Alianci jsem četla v létě a celkově mi tahle série přijde už trochu ohraná a neoriginální, tím spíš třetí díl, který je z Divergence nejslabší. Přišlo mi, že i přes hromadu akce se tam v podstatě nic nedělo... O knížce Kraď jako umělec sice vůbec nic nevím, ale jdu se na ni okamžitě kouknout, vypadá zajímavě! :D A máš naprosto skvostnou knihovničku.! Ty pandy a Star Wars prasata... Naprosto parádní! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem rád že aspoň někoho moje neuvěřitelná lenost baví :D
      Ono záleží kdy a jak... teď ji má hodně lidí čistě proto, že je ve výprodeji v LK, nebýt tam, tak já osobně si ji třeba asi ani nikdy nepořídím :) Ale je fajn. A jestli ji u vás nemají, tak ve větších městech určitě bude :)
      Alianci mám doma už rok a mám ten pocit, že ji ani nikdy nepřečtu.. asi celou sérii rovnou prodám. A Umělec je super, je to zajímavé a hodně motivující čtení :) Nakopne.
      A díky za pochvalu knihovny! I když je to kýč :D :)

      Vymazat
  4. Deník a Léto bych chtěla taky :) A nádherná knihovnička. Sice si nedokážu představit, že by se tam vlezly všechny mé kousky, ale i tak nádherná. Co je malé, to je milé :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňa Aliancia bavila celkom :) Ale 3. film som ešte nevidela. No nadšenie z 1. dielu tejto série ma už dávno prešlo. Už len tak kvôli dobrej téme a filmom to chcem dočítať :)
    Pekné knižky.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...