pátek 29. června 2012

Knižní kreslení



Přichází prázdniny a s nimi i nový projekt, který pořádáme s Niklausem z Life Full of Books! Jak už jste se určitě dočetli z názvu článku, název projektu je Knižní kreslení a je dvoutýdenní (zatím letní projekt, v případě zájmu se z něj může stát i dlouhodobá záležitost). A o co vlastně jde?

Možná jste na zahraničních blozích zahlédli meme, kdy otevřete knihu , kterou momentálně čtete, na libovolné stránce a pak nakreslíte, co se na ní děje. Toto je něco podobného. Do ankety jsme spolu s Nikem vybrali 5 knih, které podle nás všichni četli a bude se na ně dobře kreslit. Během hlasování budete mít možnost si vybrat knihu na následující dva týdny. Pokud by vám přišlo, že nějaká kniha v anketě chybí, napište ji do komentářů a my ji do hlasování zařadíme :)

Nejvíc se zřejmě "vyřádí" lidé alespoň trochu umělecky nadaní, věříme ale, že se nebudou bát a zapojí se i lidé, kteří mají obě ruce levé (jako třeba já). Určitě to bude skvělé, podívat se, jak vidí scénu několik rozličných lidí :)
Fantazii se meze nekladou, kreslete tak, jak je vám libo - tužkou, propiskou, pastelkami, temperami, pastely... vším možným i nemožným, čím se kreslit dá :) Je také jen na vás, jestli budete kreslit realisticky či velmi oblíbeným stylem anime.

A nakonec - co za to? Některé možná zklameme, protože tento projekt není soutěží, tudíž odměnou bude jen dobrý pocit a také možnost se zviditelnit - všechny výtvory budou zveřejněny ve speciální galerii u nás na blozích.

A jaké že knihy jsme to nakonec vybrali? To se dozvíte v anketě, kterou najdete v menu, a ve které máte dva dny na hlasování, ze které knihy chcete kreslit. Následně s Nikem vybereme stranu a vy budete mít 14 dní na to, abyste scénu ze strany nakreslili a obrázek poslali na jeden z naši mailů (avšak obrázek se objeví na obou blozích). Po 14 dnech vytvoříme speciální galerii se všemi vašimi výtvory a pokud se zúčastníte v hojném počtu a budete mít zájem, uspořádáme další kolo.

Snad se bude projekt líbit a zúčastníte se :) A teď už, jaké knihy jsme vybrali:

1. Hunger Games: Vražedná pomsta
2. Harry Potter a vězeň z Azkabanu
3. Divergence
4. Percy Jackson: Zloděj blesku
5. Odkaz Dračích Jezdců: Eragon


Anketu najdete odteď v menu na blogu tak hlasujte, hlasujte, není moc času! :P

4 komentáře:

  1. Hlasoval jsem stejně jako u Niklause na blogu. Jinak ještě jednou, pěkný nápad. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Tak teda doufáme, že s Hančou taky něco nakreslíte :D :)

      Vymazat
    2. To asi neprojde. :D Případná kresba bude jen ode mě.

      Vymazat
  2. navrhuju zapojit i nějakou upíří knížku...ty ted taky dost jednou kromě hunger games

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...