pondělí 9. července 2012

Top týdne (9): Knižní zklamání




Toto pondělní meme má na svědomí Luu. Cílem je uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knihami.
Jak už jsem zmínila v minulém příspěvku do tohoto meme, začala jsem poněkud později než většina blogerů, tudíž jsem pozadu.
Tak a je tu další top týdne. Ty prázdniny tak utíkají, že se nestačím divit, a pak jsem pozadu :/ No ale moc se rozkecávat nebudu, snad jen dodám, že jsem se rozhodla na prázdniny "zkrouhnout" topku na 5 položek (prosím, nekamenujte mě).
PS: Opět upozorňuji, že čísla jsou pouze pro orientaci a neznačí pořadí.



1. Měsíční oko (Libba Bray)
Kniha mě tak nalákala svou anotací a zajímavou obálkou... A pak jsem začala číst a zjistila, že anotace je na knize to nejzajímavější... vlastně to jediné  zajímavé. Knihu jsem "dočetla" tak, že jsem přeskočila pár (desítek) stran, zjistila, co se stalo, a vrátila ji do knihovny. Již nikdy více!










2. Upíří deníky (L.J. Smith)
No jo, první čtyři díly se daly, i když Elena byla hloupá husa, Stefan nesnesitelný mučedník, který se nás neustále snažil přesvědčit o tom, jaká je zrůda nehodna života a jediný, kdo sérii jakž takž zachraňoval, byl Damon - a i ten si občas zasloužil pár facek. A další díly? Parodie na sci-fi. Ne, nejsem fanynka UD, opravdu ne. Fuj.













3. Škola noci (P. C. Cast - Kristin Cast
Ne, ne, a ještě jednou ne! Prokousala jsem se šesti díly (doteď nemůžu pochopit, jak jsem to vlastně dokázala, a proč jsem to probůh dělala) a můžu sérii ohodnotit buď jednoslovnými citoslovci vyjadřujícími znechucení, nebo takto - nepovedený dívčí román s prvky fantasy a hororu, který je ve výsledku příšerně přitažený za vlasy. Je to tak, hlavní hrdinka je hloupá a vy máte chuť ji pořádně profackovat, ať se vzpamatuje. A ani záporáci nejsou správně záporní.


4. Inheritance (Christopher Paolini)
Někdo se mnou možná nebude souhlasit, ale pro mě obrovské zklamání. Čekala jsem, že závěr této série bude velkolepý a grandiózní. Místo toho se mi dostalo spousty politiky a opisů a děje, který se dal snadno předvídat a byl hodně naivní.














5. Stmívání (Stephenie Meyer)

Upřímně mi celá série Stmívání připadá opravdu hodně, hodně (a ještě jednou hodně) přeceňovaná. Neberu fanouškům, že zbožňují, jaký je Edward mučedník, a jak je vzrušující, že Bellu pozoruje ve spánku a sleduje ji a nedá jí ani chvíli pokoj a je taaaaaak sladce smutný, a že Bella je opravdová hrdinka, protože se Edwardíčka nebojí, a když ji ten smutný upír pro její dobro opustí, tak se nervově zhroutí a několikrát málem spáchá sebevraždu - ne, opravdu, pro někoho to může být vážně romantické. Pro mě ale ne. A je mi líto, ale zvedne se mi žaludek pokaždé, když o téhle sérii slyším.  

4 komentáře:

  1. Koukám, že je tu i Inheritance. Já teď čtu Brisingra a jsem zvědavá, jak to celý skončí a teď tady čtu tohle :(

    OdpovědětVymazat
  2. Měsíční oko neznám a s názory na Školu noci, Stmívání a Upíří deníky souhlasím stoprocentně. Jen co se týče Inheritance, nebyla jsem zklamaná - už v Brisingru to šlo v mých očích tak dolů, že jsem nečekala zázraky. A konec taky nebyl nic extra, ale co naděláme...
    (Btw, taky máš pocit, že Paolini psal líp v patnácti než v sedmadvaceti? :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ROZHODNĚ mám ten pocit :D Tenhle spisovatel by asi neměl nikdy vyrůst :D

      Vymazat
    2. No, udělal prostě šílenou chybu. :D
      Jsem zvědavá, co napíše dál, třeba se tam ukáže, že mu ten věk prospívá (pokud teda ubere opisů, Bože, PROSÍM! :D)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...