pondělí 26. listopadu 2012

Dědička - ukázka z knihy


Autor: Amanda Hocking
Série: Svět Tryllů
Díl: První
České vydání: 312 stran, hardback
Nakladatelství: Fortuna Libri, 2012

Česká anotace: Vstupte do světa Tryllů!
Když bylo Wendy pouhých šest let, matka se ji pokusila zabít. Tvrdila jí, že je monstrum. O jedenáct let později se Wendy začíná obávat, že matka měla tehdy možná pravdu. Dochází jí, že asi není tím, kým si po celý život myslela, že je. Toto poznání jí pomáhá odhalit Finn Holmes.
Finn, záhadný spolužák, zprvu Wendy jen neustále pozoruje. Něco na něm Wendy neskutečně přitahuje, ale zároveň děsí. S jeho pomocí se dozví i pravdu o sobě a svém životě: Jako miminko byla zaměněna s jiným dítětem, chlapcem. Ještě v šoku se Wendy vydá s Finnem za svou pravou matkou. Netuší ale, co ji tam čeká...
Nový domov Wendy nutí nechat dosavadní život za sebou, zapomenout na školu jí problém nedělá, ale jak se vypořádá se ztrátou svého bratra a tety? Wendy se musí poprat se svým novým údělem a s tím, že ani u své pravé matky nenajde city, které celé dětství tak moc postrádala.


Dědička je kniha, kterou si pro nás připravilo nakladatelství Fortuna Libri. Na zahraničních webech jsem na ni četla vcelku kladná hodnocení, jsem proto velice ráda, že mi ji nakladatelství poskytlo k recenze a mám ji už doma. Čtenáře určitě navnadí k dalšímu čtení už první věta, komu by to ale bylo málo, pro toho tu je i ukázku z knihy :)


Dědička: ukázka

3 komentáře:

  1. páni... ukázka mě opravdu dostala! tu knížku musím mít doma! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Páni tak se jdu hned kouknout kde se tady dá sehnat! Děkuju taky jsem strašná knihomolka a už taky moc nevím co číst.. sem budu chodit častěji ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seženeš ji prakticky v každém knihkupectví nebo si ji můžeš objednat rovnou na stránkách Fortuny Libri - http://www.fortunalibri.cz/index.php?catalogue=85&book=727 :)
      A taky díky moc! :) Jsem ráda, že se ti na blogu líbí :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...