pondělí 12. listopadu 2012

Top týdne (25): Nejlepší konce



Toto pondělní meme má na svědomí Luu. Cílem je uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knihami.
Uf! Tohle byla vážně fuška! Přece jen, najít ty OPRAVDU nejlepší konce... to mi teda dalo zabrat. Ale jako vždycky jsem jich aspoň pět našla :)



1. Polibek pro Annu (Stephanie Perkins)
Yop, tahle kniha mě vážně napadla jako první. A prosím vás, neptejte se mě proč!

2. Výjimečná (Kristin Cashore)
Oukej, přiznávám, že tahle kniha prostě nedopadla úplně nejlíp, obzvlášť, když vezmeme v úvahu to, co se stalo Poovi... ale pro mě to je stejně nejlepší konec z nejlepších!

3.  Čaroděj Zeměmoří (Ursula K. Le Guinová)
Tohle je tak trochu nostalgický konec... teda aspoň pro mě. Gedovi jsem fandila neustále a i když nakonec Stín porazil, část jeho navždy zmizela. Což samozřejmě je smutné, ale na druhou stranu ho to i posílilo a udělalo takovou postavou, jakou jsem v dalších dílech zbožňovala.

4. Banka těl: Mladší (Lissa Price)
Ne, vážně se vám nedivím, že teď zíráte, jakou knihu jsem to zařadila zrovna do této topky, ale když... pokud odhlédneme od toho, že ostatní děti byly stále ztracené, tak se Callie se znovu setkala s bratrem, už nemuseli žít na ulici a měli peníze na léky na bratrovu nemoc. A to je skvělé, ne?


5. Bílý kůň (Alex Adams)
Teď už se vám vůbec nedivím... ale já knihu dočetla včera a když (zase) odhlédneme od toho, že svět je bez elektřiny, lidstvo skoro vymřelo a tak všechno... tak to vlastně na poměry celé knihy neskončilo až tak špatně.

4 komentáře:

  1. Zo zoznamu som čítala len Výnimočnú, ten koniec bol super 8) Som veľmi zvedavá, ako pokračuje ich život v Iskrivej 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Čarodej zememorí by bol určite aj mojom zozname. Bola to skvelá kniha :)

    OdpovědětVymazat
  3. Banku těl jsem četla. Dokonalá kniha!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Banku těl i Polibek pro Annu jsem přečetla v minulém týdnu a taky souhlasím. :) Sice bych konec Banky těl trochu pozměnila, ale co se týče ostatních okolností v knize, tak musím souhlasit. :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...