neděle 6. ledna 2013

Posuď knihu podle obalu (12)



Nedělní meme z dílny Syki. Cílem je vybrat jednu libovolnou knihu, napsat její anotaci a zhodnotit obálku.

Název knihy: Marcelo ve skutečném světě
Autor: Francisco X. Stork
Anotace: Marcelo Sandoval slyší hudbu, kterou nikdo jiný neslyší. Je to jeden z projevů psychické poruchy podobné autismu, kterou trpí. Celý dosavadní život chodil na školu pro žáky se speciálními potřebami, ale toto léto se jeho otec rozhodl, že musí poznat skutečný svět a zaměstná ho ve své právnické firmě. Marcelo poznává, co je to zrada, zklamání, žárlivost, hněv i touha a láska, a učí se s tím vším vyrovnávat.
Tento jedinečný příběh je příběhem o spravedlnosti i krutosti světa kolem nás a o tom, že každý z nás může někdy zaslechnout hudbu své duše.

Můj názor: Tahle obálka na mě působí poeticky. Nevím, jak jinak to vyjádřit. Je vcelku obyčejná, žádné nadpřirozené prvky ani model či modelka, kteří by sice byli neskutečně přitažliví, zato by nám čtenářům znemožnili představit si hlavní hrdiny podle sebe. Na téhle obálce jde vidět, jak se dá s pár vkusně sladěnými barvami kouzli. A krásně kouzlit!

2 komentáře:

  1. Tahle obálka je krásná :) Ke knížce se chystám - mám celkem blízko k autistům a tak mě velmi zajímá, jak autorka zpracovala dané téma :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...