středa 1. srpna 2012

Souboj obálek: CZ vs. IT cover, část první

Když jsem byla v Itálii, samozřejmě jsem musela zavítat i do knihkupectví! Bohužel byly všechny knihy italsky, takže jsem mohla pouze obdivovat ty zázračné ceny a krásné obálky. Tedy hlavně ty obálky! Protože jsem se před nimi musela za ty naše občas stydět.

Hlavně mě ale srovnání našich a italských coverů navedlo na uspořádání Souboje obálek, ve kterém se utkají  právě naše a italské covery. Mám naplánováno 5 částí po 5 obálkách, a vy se už teď můžete podívat na první část :)

1. obálky ke knize Nádherná temnota (série Nádherné bytosti)

CZ cover // IT cover

Tak tady jsem na štíru. Líbí se mi obě dvě obálky, ta italská je taková jednoduchá a moc se mi líbí, že ponechali původní font písma, který je opravdu krásný. U naší obálky se mi zase líbí barevné provedení. Ve výsledku bych ale asi spíš sáhla po té italské.

2. obálky ke knize Percy Jackson: Zloděj blesku (série Percy Jackson)

CZ cover // IT cover

Tak tady není o čem mluvit. Jsem jednoznačně pro italskou obálku, která mi přijde vizuálně mnohem zajímavější a nápaditější.

3. obálky ke knize Hunger Games: Aréna smrti (série Hunger Games)

CZ cover // IT cover

Myslím, že Italové šlápli trochu vedle. Alespoň mě by teda obálku trochu vyděsila a když už vím, o čem Hunger Games jsou, tak mi ani nedává žádný smysl. U nás nechalo nakladatelství Fragment původní obálku, což je moc dobře, protože je jednoduchá, ale zajímavá.

4. obálky ke knize Vampýrská akademie (série Vampýrská akademie)

CZ cover // IT cover

Češi nechali původní obálku (s menší změnou) a podle mě udělali moc dobře. Protože ta italská se mi vůbec, ale vůbec nelíbí.

5. obálky ke knize Město z kostí (série Nástroje smrti)

CZ cover // IT cover

Možná, že kdyby nakladatelství Mladá Fronta nechala k prvnímu dílu původní obálku (tak, jako to udělala u zbylých dvou dílů), vyhráli bychom na plné čáře. Takhle musím hlasovat pro italskou obálku, která mi vůbec nepřijde špatná, ačkoliv je trošku nevýrazná. Dívka v kápi na obálce vypadá jako z kamene, nezdá se vám?


No, první část (nazvala bych ji možná spíš zahřívací kolo) máme za sebou... Zatím jsem ale moc těch italských skvostů nepředstavila, že? Však uvidíte příště u druhé části ;)

3 komentáře:

  1. U prvních dvou italská, u dalších dvou česká, u poslední italská, protože nemám tušení, co má znamenat ten "velice seksi" týpek na české obálce O.o
    Ale to město v pozadí je zase dokonalé...^^
    Máme očividně stejný názor, co? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys to nepochopila? On je přece moc seksi! Dokonce víc seksi jak vysvlečený Jace s pekáčem buchet na původní obálce :D Ale máš pravdu, to město je skvělé :)
      Tak jasně, to ségry mívají! :D ^^

      Vymazat
  2. myslím, že s tebou úplne súhlasím :D jednotka nerozhodne, obe obálky sú veľmi krásne. u dvojky rozhodne vyhráva italská obálka, u HG zas tá česká, pretože italská mi pripadá ako cover k nejakému hororu o zombíkoch, alebo k niečomu podobnému :D u štvorky však neuznávam ani jednu obálku, nemôžem si pomôcť, nepáčia sa mi :D a u poslednej vyhráva italská obálka, to je jasné =))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...