pondělí 13. srpna 2012

Top týden (13): Knihy, které bych chtěla prožít ještě jednou




Toto pondělní meme má na svědomí Luu. Cílem je uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knihami.
Jak už jsem zmínila v minulém příspěvku do tohoto meme, začala jsem poněkud později než většina blogerů, tudíž jsem pozadu.
Muhaha, u této topky jsem to měla velice, ale velice jednoduché - knih, které bych chtěla prožít ještě jednou, je totiž opravdu moc. Vlastně myslím, že jich je přes dvacet. Nebudeme ale porušovat status quo, a zůstaneme u zažitých 5 položek. Takže, jdeme na to!

1. Eragon (Christopher Paolini)
Tak tohle byl jasný výběr. Rozhodně bych si tuto knihu chtěla přečíst ještě jednou, tak, jak jsem si ji prožila poprvé, když mi bylo 12. Protože to kouzlo, které tehdy pro mě kniha měla, se už jen tak opakovat nebude. Bohužel.
2. Daň peklu (Holly Black)
Jo, je pravda, že tuhle knihu už jsem četla 6x a chystám se na 7. re-reading... A pořád ji miluju a vždy v ní najdu něco nového... ale chtěla bych, aby se mi zase s každou další stranou klepala kolena, kdy se něco někomu stane.
3.  Hunger Games (Suzanne Collins)
Není co dodat, že?

4. Mediátor (Meg Cabot)
Tak jo, u téhle série mám pouze 3 re-readingy, ale stejně. Minimálně poslední díl bych chtěla prožít znovu. Jak to nakonec dopadne se Suze a jejím přítelem-duchem Jessem? Doteď si pamatuju ty okousané nehty, když jsem se snažila přijít na odpověď na tuhle otázku.
5. Polibek pro Annu
Oh, come on! Étinne St. Claire! Paříž! A ta bezesná noc, kdy jsem prostě MUSELA číst dál. A ty nadávky! A to vzdychání nad Američanem s francouzským jménem, který mluví s britským přízvukem!

4 komentáře:

  1. Myslím, že si vůbec nemusíš dělat starosti s tím, že jsi začala později, než ostatní. Já jsem v pondělí přidala teprve první. :D
    Z těchto knih jsem četla jenom Hunger games a taky bych ji ráda prožila znovu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já to myslela spíš tak, že jsem ošidila datum - přidala jsem tu topku dnes, a měla být včera. Tak jsem změnila datum, když se koukneš, tak je včerejší :D Ale pššt! :D

      Vymazat
  2. S Hunger games naprosto souhlasím!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Once more, once more...
    Já zase souhlasím s Eragonem. Protože kdybych si dala re-reading teď, úplně mi to zkazí názor na sérii. Ale jak já to před těma pěti, šesti rokama (aspoň myslím, že je to tak 6 let zpátky) milovala...

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...