pondělí 24. září 2012

Top týdne (17): Knihy, které by si zasloužily víc pozornosti



Toto pondělní meme má na svědomí Luu. Cílem je uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knihami.
Well! Další týden = další topka. Tahle se týká knih, které by si zasloužily více pozornosti a já vám garantuji, že každá kniha v této topce má něco do sebe. Nazvala bych ji povinnou četbou, jen bez toho slova "povinná".


1. Artemis Fowl (Eoin Cofler)
Neznáte Artemise Fowla? Styďte se! Tahle série o mladém géniovi a skřítcích je základem dětské fantasy. Sama jsem kdysi přečetla všechny díly a momentálně vyšel další, který mám rozečtený. Cože, slyšela jsem správně, že bude sedmý díl a točí se film? Yes!
2. Poslední upír (Christopher Pike)
Neptejte se mě, proč mě tahle kniha takhle oslovila, protože to sama nevím, Vlastně, když jsem ji začínala číst, přišel mi styl psaní pana Pikea tak trochu k smíchu. Přesto mě posléze něčím okouzlila. A to tak, že jsem si ji prostě musela koupit.
3.  Převtělení (Fiona McIntosh)
Tuhle trilogii mi doporučil spolužák někdy v šesté třídě. Přečetla jsem ji, řekla si, jak je skvělá... a zapomněla na ni. Nedávno jsem si zase vzpomněla a plánuju re-reading. Protože tahle trilogie je geniální. Epická.
4. Bartimaeova trilogie
Další trilogie, kterou jsem četla ještě na základce a pak ji nějak pustila z hlavy. Teď ale plánuju re-reading, protože s věčně sarkastickým a ironickým démonem Bartimaem začnete poznámky pod čarou milovat.
5. Daň peklu (Holly Black)
Ti, kteří mě znají (nebo aspoň občas poslouchají ty mé bláboly), ví, že tuhle knihu doporučuju všem. Holly Black je výjimečná spisovatelka a tato kniha je také výjimečná. Kdybyste se mě zeptali, jakou knihu bych zachránila, kdyby hořelo, byla by to tato.

6 komentářů:

  1. Posledního upíra jsem četla! :)). Krásná kniha! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Znám jen Posledního upíra a musím s tebou souhlasit. Moc se o něm nemluví, ale je to opravdu skvělý příběh. Já ho určitě doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to jsem ráda, že ho někdo vážně četl a je z něj stejně unesený, jako já :)

      Vymazat
  3. Posledního upíra jsem četla už kdysi dávno, když se to vydalo v edici Stopy hrůzy. Četla to má sestra i maminka. A sestře teďka kupuji to nové vydání.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...