pondělí 3. prosince 2012

Top týdne (28): Autoři, které bych chtěla potkat



Toto pondělní meme má na svědomí Luu. Cílem je uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knihami.
Dobře, tahle topka má pro mě speciální význam. Je totiž POSLEDNÍ: Rozhodně vás neušetřím toho, kterak mě to mrzí. Protože mě to opravdu mrzí. Na pondělí jsem se vždy těšila, protože toto meme patřilo mezi mé nejoblíbenější. Tak trochu jsem uvažovala, že bych si vymyslela pár vlastní témat, jen už mě nenapadá, jaká by to mohla být. Však ještě uvidíme. Teď si ale počtěte o tom, s jakými mými pěti nejoblíbenějšími spisovateli bych se chtěla potkat. A také, co bych jim řekla.




1. Rick Riordan
Ach, Ricku... Máš na svědomí sérii o mladém hrdinovi, kterou nadevše miluju. Celé letošní léto se neslo v duchu Tábora polokrevných. Ta euforie se nedá popsat. Právě jsem dočetla Neptunova syna a už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Prosím, řekni mi, že Bohy Olympu to nekončí a napíšeš další sérii o Percym!






2. J. K. Rowling
S Harrym Pottrem jsem vyrůstala, díky němu jsem vydržela jako malá poprvé celý Silvestr vzhůru, protože jsem byla zalezlá v pokoji a jen četla. Díky němu jsem se naučila vážit si přátel, rodiny a života. Dá se říct, že se částečně podílel na mé výchově. Děkuju ti za to. Jsi úžasná spisovatelka.


3.  Holly Black
Holly, jsi moje hrdinka! Obdivuju tvou sbírku prapodivných klobouků. Máš pro ně vyhrazenou zvláštní místnost? Ale co, vždyť na tom nezáleží. Záleží na tom, že tvoje Daň peklu stále patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy četla, ať říká kdo chce co chce. Zbožňuju tu knihu, mohla bych ji číst pořád dokola.

4. Suzanne Collins
Ačkoliv o tom čtu na každém druhém blogu, pořád nechápu, jak jsi mohla přijít na takový nápad a napsat jednu z nejlepších dystopií vše dob. Jsi geniální.

5. Christopher Paolini
Dobře, nechme stranou, že epickým koncem, kterým měl Inheritance být a kterým k mému zklamání nebyl, jsi mě vážně zklamal. Když totiž tohle pomineme, zůstane úžas nad tím, jak jsi mě mohl přivést k žánru fantasy a zamilovat si zemi, v které jsem nikdy nebyla, spolu s impozantními draky, jejich Jezdci, trpaslíky, elfy... Eragon je nedílnou součástí mého dětství. Prosím, napiš spin-off sérii, ve které se Eragon vrátí zpět!

9 komentářů:

  1. :O Vážne ich tam už viac nemám? Témy sú, len som ich tam nenahadzovala, lebo stále tak trochu dúfam, že sa k tomu vrátim a zverejním potom O:) Ale určite ich tam pridám, ak je záujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo skvělé! Málem jsem aj zaplakala, že už je konec. Tak pokud podoplňuješ témata, hoď je do skupiny a já budu mileráda v meme pokračovat:)

      Vymazat
    2. Tu sú, v podstate som len copypastla z Wordu a doplnila tie vysvetlivky :)
      http://luu-san.blogspot.sk/2011/05/nove-meme-top-tyzdna.html

      Vymazat
  2. No ona Collinsová nebyla originální. Znáš film Battle Royal?

    http://www.csfd.cz/film/75154-battle-royale/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film znám, ale myslím si, že Collins to povýšila o něco víc díky těm emocím atd. :)

      Vymazat
    2. To je sice možné, neberu jí to, ALE. To samé Eragon, to je jen Star Wars v převleku. :o)

      Vymazat
    3. Každopádně tím dokázali oslovit velké čtenářské publikum. Takže všechna čest. (To jen takové doplnění, abych pouze nekritizovala. :) )

      Vymazat
  3. Rowlingová áno! s tou by som si rada pokecala 8P

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...