pondělí 10. prosince 2012

Top týdne (29): Knihy, které jsem četla víckrát



Toto pondělní meme má na svědomí Luu. Cílem je uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knihami.
Luu mi udělala ohromnou radost. Proč? No přece proto, protože doplnila další témata do TT! Takže, tady je výjimečně hned 7 knih (či rovnou sérií), které jsem četla více než jednou :)


1. Daň peklu (Holly Black)
Tak tohle myslím nemusím nijak zdůvodňovat, snad postačí, že tuhle knihu doporučuju každému. Pro mě kniha číslo 1. A to bezkonkurenčně. (mimochodem, momentálně se chystám na 7. re-reading)








2. Eragon (Christopher Paolini)
Tuhle knihu jsem četla hned po vydání a přečetla jsem ji celkem 3x. Vážně mě mrzí, že se nemůžu vrátit zpátjy v čase a zažít ten úžas, když jsem Eragonův svět objevovala.


3.  Harry Potter (J. K. Rowling)
Ok, první čtyři díly jsem četla nesčetněkrát. Měla jsem navíc takovou "úchylku", že jsem otevřela libovolný díl na libovolné stránce a četla. A pak ji zase otevřela někde jinde. Bohužel, zbývající díly jsem četla už jenom jednou. Je na čase dát si znovu re-reading!








4. Hunger Games (Suzanne Collins)
Hlásím 3 re-readingy! A snad nemusím dodávat, že se chystám na 4., že ne?

5. Zavržený (Becca Fitzpatrick)
Hm... ano. Četla jsem ho dvakrát. Prosím, nebijte mě, ale když já mám pro Patche slabost.









6. Mediátor (Meg Cabot)
Celou sérii čítající 6 (pokud se nemýlím, což by bylo vážně smutné) dílů jsem přečetla celkem 3x. Doporučila jsem ji také mamce, která z ní byla nadšená. Vážně doufám, že ji jednou budu mít celou doma. A samozřejmě se nemůžu dočkat dalšího dílu, který zrovna Meg píše! 


7. Letopisy Narnie (C. S. Lewis)
Myslím, že tohle byla první fantasy, jakou jsem kdy četla. A naprosto mě uchvátila. Po Dani peklu je to série, kterou jsem četla nejvíckrát - 4x. Moc ráda bych ji měla celu doma, ale ne v těch nových hardbacích ani paperbacích, ale v těch úplně nejstarších tenoučkých paperbacích. Ty přímo zbožňuju.

2 komentáře:

  1. Paf (protože jinak mě nepoznáš!)10. prosince 2012 v 19:31

    Jen ti chci říct, že nejsi cvok! S Harrym, mým milovaným Harrym, jsem to dělala úplně stejně :) (Poslední 3 díly jsem taky mimochodem četla jen jednou a myslím, že je na čase dát si re-reading celé série.. Nicméně mě mrzí, že už nikdy z toho nejspíš nebudu tak nadšená jako poprvé.
    To samé platí u HG - těch už se nikdy nezbavím a můžeš za to TY! Ale i tady je mi líto, že nikdy nezažiju to mrazení po zádech a nadšené očekávání toho, co bude dál..

    OdpovědětVymazat
  2. Se Zavrženým to mám stejné. Nejmíň 2x četla skoro celou sérii. Chybí mi jen Finále a už se na něj nemůžu dočkat :)))))))))))))))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...