pondělí 8. července 2013

Top týdne (48): Knižní srdcovky

Toto pondělní meme má na svědomí Luu. Cílem je uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knihami.


1. Ten, kdo stojí v koutě (Sptephen Chbosky)
Tak nějak se mi vryla do srdce - plačící Charlie, zelenooká Sam, Patrick...a také myšlenka nekonečnosti jednoho okamžiku.






2. Daň peklu (Holly Black)
Jo, já vím, že ji spousta lidí nemá ráda. Přijde jim prvoplánová a bez akce a všechno... ale já ji miluju. Nejoblíbenější kniha, kapišto? 

3.  Percy Jackson (Rick Riordan)
Když jsem poprvé uviděla ta monstrózní písmenka a tu děsivě vyhlížející a lesknoucí se obálku, fakt jsem netušila, že to bude jedna z mých nejoblíbenějších sérií, a že po hlavním hrdinovi pojmenuju svého psa! :D

4. Letopisy Narnie (C.S. Lewis)
Letos se znovu do Narnie vrátím. A ano, mám ji raději než Harryho Pottera!


5. Měděný jezdec (Paullina Simons)
Během čtení jsem umřela. A pak se vrátila zpět, abych vám ji mohla nutit na každém kroku!

8 komentářů:

  1. Božee, já už ták moc chci mít doma Měděného jezdce!! :'D

    OdpovědětVymazat
  2. Ten, kdo stojí v koutě mám doma v aj, ale ještě jsem se k ní úplně nedostala, ale moc se na těším. Viděla jsem film a dostal mě. Už jen podle něho s tebou souhlasím, a co teprve po přečtení knihy .. už abych se do toho dala. Daň peklu mám taky doma. To už trochu déle, pořád mě moc neláká podle anotace, ale když ji tady všude vychvaluješ .. :) Percyho mám a i jsem četla a zase můžu jen souhlasit. Obálka je vážně hrozná .. a ta písmenka, nj vypadá to děsivě, ale je to úžasné. Tak letopisy narnie mám celý doma, ale četla jsem jenom 1., 2. a 4. díl. Zrovna ten druhý, co tady máš jsem dostala před několika lety z McDonnaldu, dávali ho k Happy mealu :D Tak jsem Narnii i objevila :) A měděného jezdce chci. Ne, já ho musím mít ! Všude na něj slyším samou chválu a prostě .. já ho mít musím ! :D A .. ještě se omouvám za případnou délku komentáře, když jsem psala nějak mi nedošlo, jak dlouhé to vypadá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem moc ráda za dlouhé komentáře! Pak vím, že ten článek za něco stál :) Film dostal i mě, i když jsem ho viděla až po přečtení knihy, vyrazil mi dech. Kniha je ale lepší v tom, že se více odkrývají vztahy v Charlieho rodině :)
      A Daň peklu si přečti! Rozhodně! :D Pak chci slyšet, jaký jsi na ni měla názor, kapišto?

      Vymazat
  3. Já jsem si Měděného jezdce musela koupit. Každý jí všude chválí a já chci vědět proč a jestli se k nim přidám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééé... Tak oni přecijen Perks of being wallflower přeložili :D Tak proč jsem to četla v angličtině? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám nejmenší tušení :D Vyšel někdy v březnu tohoto roku.

      Vymazat
  5. Úplně se s Tebou shodnu v Ten, kdo stojí v koutě, moje největší srdcovka. Kdo by čekal, co všechno (včetně sebe) najde v malé, nenápadné knížečce.
    Daň peklu vůbec neznám, takže nemůžu soudit.. Percyho Jacksona znám zatím jen z filmu, ale určitě bych se ráda dostala i ke knížce. Narnii mám moc ráda a Měděného jezdce jsem zatím nečetla.
    Jinak moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tvůj popis Percyho úplně sedí na mě. :D :D Taky jsem na tu obálku zírala jako WTF? a pak se z toho vyklubala tak úžasná knížka! :D Moje dvě rezaté kočky jsou Fred a George a můj králík Fiona (ano, podle Shreka :'D), ale taky se chystám pojmenovat nějaké své budoucí zvíře Percy. :D Ten, kdo stojí v koutě, Daň peklu a Měděného jezdce jsem nečetla, ale na všechny se chystám. :D Už asi půl roku, no. O:) :D A Narnie.. ach jo. <3 Srdcovka. :D Mám doma všechny díly v jednom a neustále to s sebou někam tahám, abych to mohla číst pořád dokola, i když se to pěkně pronese. :D Ale Harry u mě teda vede, díky němu jsem se vlastně dostala ke čtení a přečetla jsem celou sérii už nejmíň desetkrát. :D Jen ten epilog v sedmičce mě naštval, ale co už...

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...