sobota 1. prosince 2012

On My Wishlist (11)


Týdenní meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které byste si přáli mít doma. Může jít o knihy, které právě vychází, vyšly nebo teprve vyjdou.

Měděný jezdec - Paullina Simons

Na tuto knihu mě naprosto nalákala recenze Judit (jop, je mi jasné, že tu Judit dělám reklamu a pravděpodobně kliknete na odkaz a sem se už nevrátíte). Poslední dobou vážně nejsem fanynkou sálodlouhých románů a něco, co má neuvěřitelných 800 stran, mezi sálodlouhé romány jistě patří, přesto mě ovládla neuvěřitelná touha si knihu přečíst. Říct, že mám tématiku druhé světové války ráda, by asi bylo dost morbidní, proto to řeknu takto - mám otce vojáka, který je dokumenty, filmy, knihami a vůbec čímkoliv spojeným právě s 2. sv. v. spojené skoro posedlý, takže se to nějak promítlo i na mě. Bylo to opravu těžké, temné období - nedovedu si ani představit, co museli lidé, kteří jej zažili, prožívat. 
Od této knihy neočekávám velkolepé dílo, ale pocity a příběh, které zasáhnou. A jsem přesvědčená o tom, že přesně to i při čtení dostanu.

3 komentáře:

  1. knížka vypadá zajímavě, ještě jsem o ní neslyšela.. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám zase tátu, který miluje historii a bitvy úplně všechny. Má dokonce zbrojní pas na meče. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? To musí být super! :) A zkusil tě něco naučit? Já vždycky strašně moc chtěla chodit do šermu, ale v okolí žádný takový kroužek nebyl :(

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...