pátek 14. prosince 2012

Ta nejkrásnější láska na světě je ta psí.

Víte, tenhle "článek" vzešel z nenadálého popudu. Tak si sedím u počítače, nohy vyložené na bedně a koukám na Ztraceno v překladu (v původním znění s titulky, of course). A na klíně se mi válí cosi chlupaté a bílé, bříško to má vyvalené a nechává se na něm spokojeně škrabkat. Když mi nohy začnou ze stále stejné pozice brnět a já se zamrvím, ve snaze dostat je do polohy, ve které snad získám přinejlepším půl hodiny bez brnění, to bílé chlupaté cosi se zamrví taky a koukne na mě očkama kulatýma a tmavýma jako korálky. Otevře to tlamičku, zívne si, a pak mi začne usilovně olizovat dlaň. A mě v tu chvíli zalije vlna takové lásky, až bych z toho plakala.

Když jsem byla malá, představovala jsem si pod pojmem "mít psa" oživlou hračku, se kterou se budu moct chlubit kamarádkám. Když jsem byla o něco starší, začínala jsem chápat, že pejsek není žádná hračka, ale živý tvor, kterému se musí jeho páníček s láskou věnovat. Ale nikdy jsem si nedokázala představit, že bych kdy mohla mít psa já. Tohle u nás doma nemohlo fungovat. S přáním "chtěla bych domácího mazlíčka" jsem došla pouze k andulce, se kterou si teď každé ráno při chystání snídaně povídám. A přesto teď na nohou chovám skoro šestiměsíční štěně a nestačím se divit. Ale šťastně divit.

Mít psa je psina, vážení, to vám ostatně objasní každý, kdo psa má. Kromě toho je to ale i starost, skoro, jako byste si pořídili miminko. Až na to, že tohle miminko vám nebude odmlouvat. Nemusíte ho učit chodit a čurat. A může se přetrhnout, jen aby vám vyhovělo. Když udělá něco, co nesmí, a vy mu vynadáte, v momentě vám bude chodit v patách a snažit si vás udobřit (alespoň moje miminko tohle dělá). Pes je radost. Ta největší na světě. A víte vy proč? Protože pes miluje bezvýhradně a bezpodmínečně. A protože pes vás nikdy neopustí.

A já se zase dostala tam, kam jsem nechtěla. Ale co už s tím. Snad jen na konec dodám, že se neskutečně moc těším na letošní Vánoce, které s námi bude poprvé trávit i náš čtyřnohý miláček. A že zdobení stromečku bude rozhodně velice zábavné. A že vás Percy moc pozdravuje. A že ho nikdy nikomu nedám.

     
     



9 komentářů:

  1. Pejskové jsou skvělí, to můžu jen potvrdit :) A pozdrav Percyho ;) Jinak skvělý článek Em ;)

    OdpovědětVymazat
  2. aký zlatý 8_)
    ja mám doma tiež maltézáka 8) slúži nám ako prachovka 8D ale všetci ho milujeme 8P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako prachovka? :D U nás teda Percy jako papuče - vždycky přijde a lehne si mně nebo někomu jinému z rodiny na nohy :D :) Akorát teda já nemám maltézáčka, toto je havanský psík :)

      Vymazat
  3. Tak to je úplně přesné, někdy na ně hrozně nadáváme, ale co by jsme bez nich dělali :) My máme boxerku a když něco provede tváří se tak provinile a neštastně, že se na ní nedá dlouho zlobit :) Krásný pejsek, jak si ho nakonec tedy získala? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Na ně se prostě nejde zlobit :)
      A děkuju moc. No, rozhodla jsem se, že bych ho chtěla, našla na internetu inzerát jedné hodné rodiny a omílala téma "budeme mít pejska" tak dlouho, dokud jsem neudolala mamku. Taťka byl proti, ale teď na něj nedá dopustit a všichni ho doma milujeme :)

      Vymazat
  4. Pejska ti moc závidím. Sice máme velký dům, žijeme a venkově, ale pes žádný a to kvůli rodičům. Ani nevíš, jak mi ten tvůj článek zvedl náladu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, to mě mrzí :( My bydlíme na bytě a žádný problém, jak jsem si myslela, že se mi nebude v zimě chtít chodit venčit do toho mrazu, tak žádný problém :) A myslím si, že když máte dům (předpokládám i se zahradou), tak není lepší místo pro pejska. Zkus ještě na rodiče "zatlačit" :)

      Vymazat
  5. Nádherně napsaný článek.
    není jediná věc, se kterou bych nesouhlasila. Mám naprosto stejný názor :) pesjci jsou úžasní, bezbranní, potřebují strašně moc lásky a láska k nim je věčná a pes nikdy nezradí. Jsou to úžasní kamarádi, bez kterých bych já osobně nebyla schopna žít.
    Opravdu krásně napsané!! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Paf (protože jinak mě nepoznáš!)16. prosince 2012 v 14:04

    .. že ho miluju, broučka! Vyřiď pac a pusu!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...