pondělí 7. ledna 2013

NEJlepší knihy za rok 2012

Projekt z dílny .

Řeknu to ve zkratce - bylo to těžké! Rozhodla jsem se totiž, že vyberu pouze 5 knih, vlastně 5 položek bude u každého dílu tohoto speciálu (snad!). A když člověk přečte za rok tolik knih - tolik skvělých knih! - tak se to vybírá opravdu těžko. A jaké že knihy jsem to nakonec vybrala?




Výjimečná - Kristin Cashore // Recenze
Na tuhle knihu nemůžu zapomenout. Není výjimečná i názvem, ale obsahem. Stylem, jakým je tento úžasný příběh napsaný, postavami, které si nejde neoblíbit a romancí, která není samé klišé. 



Polibek pro Annu - Stephanie Perkins // Recenze
Nemám nijak zvlášť v lásce červenou knihovnu, ale tuto knihu miluju. Je vtipná, je zábavná, je milá, je krásně napsaná... je skvělá.









Nadpozemská - Cynthia Hand
Když jsem začala knihu číst, nedávala jsem jí moc velké naděje, ale pak jsem si ji zamilovala. Tento příběh o andělech se četla jedním dechem. A ten konec... o můj bože, co ten konec?!




Na půl cesty do hrobu - Jeaniene Frost // Recenze
Od téhle knihy jsem toho čekala hodně, ale rozhodně ne tak moc!

Poslouchej! - Sarah Dessen
Když jsem tuhle knihu začínala číst, čekala jsem obyčejný romantický příběh. Chyba! Tohle je právě jedna z těch knih, která vás o něčem poučí. Alespoň mě tedy o spoustě věcí poučila a já při čtení tak tak zadržovala pláč i smích.

3 komentáře:

  1. Kristin Cashore píše neuveriteľne pútavo! zbožňujem jej sériu 8)
    Na pul cesty do hrobu je neuveriteľne super knihy! 8P
    Nadpozemská sa náramne dobre čítala 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Poslouchej! je skvělý příběh, jsem ráda, že se ti líbila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Súhlasím! :) Výnimočná, Polibek a Nadpozemská sú nádherné knihy! A tie ďalšie dve by som si chcela prečítať. Už dlho to mám v pláne, ale nejako mi to nevychádza :/

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...