čtvrtek 9. srpna 2012

Moje máma dělá ty nejlepší zapékané těstoviny na světě!

Ano, tohle se mi honilo hlavou celý den, mezitím, co jsem jich spořádala 3 porce, snažila si vysmrkat mozek, vypila snad hektolitry vařícího čaje, nadávala na pomalou Českou poštu, dočetla Abandon (Mezi láskou a smrtí) a koukala z okna, jestli náhodou nesněží.
Ne, nezbláznila jsem se. Jde o to, že dnes odpoledne to k večeru začalo vypadat, jako by byla zima. Venku bylo šedě zataženo, chladno... a foukal studený vítr. Teda ne že by byl studený, jen jako by studeně voněl. Víte, jak to myslím? Podle mě totiž má každé roční období svou vlastní vůni. Nejvýraznější je jaro a zima. Jaro pozná každý, hlavně alergik (jako jsem třeba já, hepčík), protože všechno kvete. Ale zima... ta voní po sněhu a prostě zimě. Tak nějak studeně. Tak přesně tohle jsem dnes cítila. A k tomu pocitu zimy přispěl i fakt, že jsem nemocná.
Pochopte, já nikdy nemocná v létě nebývám! To si nechávám až podzim, obvykle to bývá říjen. Jenže teď je 9. srpna a já si div nevykašlu plíce, nemůžu mluvit moc nahlas, protože jinak mi hlas vyskakuje do neuvěřitelných výšek a já zním jako bych mutovala, a pokud mluvím potichu, tak zase chraptím. Můj bývalý přítel mi kdysi řekl, že to chraptění je sexy, ale věřte mi, není. Obzvlášť, když chraptíte vy.  Au, můj krk!

Takže teď sedím před počítačem u pootevřeného okna, pořád cítím zimu (tak, jak to jen přes ucpaný noc jde), liju do sebe další hektolitry horkého čaje a nacpávám se mamčinými zapékanými těstovinami. A samozřejmě se jdu hned potom vrhnout na recenzi na druhý díl Lovkyně snů!
A copak děláte vy? A pochopili jste vůbec, jak jsem to s tou vůní větru myslela, a taky ji občas cítíte? Nebo si jen klepete na čelo a myslíte si, že jsem cvok?

17 komentářů:

  1. S tou vůní tě chápu, cítím to úplně stejně!! Jen dneska jsem snad nic necítila, jen mi byla docela zima. A taky mám alergii na jaro, respektive na ty rozkvetlý potvory.
    Proč jsi nadávala na ČP? Co ti má přijít?^^ Já se teď těším na třetí HG :) a na Závist... :P
    A mrzí mě, že jsi nemocná... :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má mi přijít Záchranný člun a Marcelo ve skutečném světě :/
      No jasně, jak už jsem řekla, záviděníhodnou Závist ti závidím :D
      Díky za soustrast, snad to brzo přejde, když už je skoro konec prázdnin :/

      Vymazat
  2. Tak s tou vůní to mám stejné. A u nás dneska chvilku pršelo, a pak bylo úplně takové počasí jako jsi psala ty (nějaké zvláštní :D ). Jinak taky ČP mě taky štve, kdy konečně přijde ten Temný gryf!? :D A to máš blbé, že jsi nemocná, brzo se uzdrav Em ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky :) No je to divné... ale beztak to bude brzo zase vonět po létě :D I když vůni zimy mám nejraději.
    Tak dej vědět, až ti přijde :) Jsem zvědavá, jaký bude, taky mě ta kniha zaujala.

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, s těmi těstoviami mi děláš chutě... mám hlad a nikoho doma, kdo by mi je udělal. :D S tím větrem tě naprosto chápu, já třeba cítím déšť na kilometry daleko a naprosto tu vůni miluju! Dnes byla venku ale pěkná zima... mi to připadalo, jak kdyby byl podzim. :)

    P.S.: V létě jsem nemocná snad ještě nikdy nebyla a rozhodně ti to nezávidím. Každopádně ale přeju brzké uzdravení! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to pardón :D Tak si je zítra udělej a bude to! :D
      Já právě taky ne, proto mě to tak udivuje. A taky rozčiluje! :/ Ale díky za přání :)

      Vymazat
    2. No, to by asi nedopadlo dobře. Zkrátka, není nad ty maminčiny, že? :D

      Vymazat
    3. Třeba ano, co ty víš! :D Ale máš pravdu, není nad ty maminčiny :) Taky že jsem si schovala kousek i na zítřek! :D

      Vymazat
  5. Tak pošli. :DD I když, s rychlostí české pošty by mi asi nedorazily v poživatelném stavu. :D Achjo, budu muset počkat ještě týden, než si konečně dám ty jedinečné maminčiny těstoviny s vajíčkem a zelím... to je móc dlouhá doba. :) Vůbec jsem ten článek neměla číst. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, s rychlostí ČP se ani neoplatí je posílat :D Jak to, že až týden? A se zelím? Ty jsem ještě nejedla, musím zkusit! :D

      Vymazat
    2. Maminka je totiž pracovně za oceánem a nikdo jiný je neumí tak báječně, jako ona. :D A ze zelím jsou naprosto vynikající, určitě to zkus, mamka tam vždy hodí ještě kousíčky uzeného a vajíčka a je to výborné!

      Vymazat
    3. Jo taaaak! Mmm, zní to dobře... já je dnes měla s vajíčkem, uzeným a žampiony a zalité nivovo-smetanovou omáčkou! ^^

      Vymazat
  6. To zní tak lákavě, až na ty žampiony, protože houby moc nemusím... ale tu omáčku bych si dala! :))

    P.S.: Jsem ráda, že nejsem jediná kdo ponocuje. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Já teda žampiony miluju. Hlavně smažené, to je moje :D
      No jo, já ponocuju celkem často :D i když už asi půjdu, než si tu vykašlu plíce :D

      Vymazat
    2. Zkus šalvěj, mě to pomahá. :) Já už asi taky půjdu, i když jsem zatím úplně čilá, takže jsem zvědavá, co budu dělat. :D

      Vymazat
    3. Ok, zkusím, díky za radu :) Tak si běž lehnout a počítej knihy, které musíš přečíst :D Místo oveček! A třeba usneš ;) :D Dobrou :)

      Vymazat
  7. Hej, to je dobrý nápad, mám o zábavu postaráno nejmíň do poledne. :D Nemáš zač a dobrou. :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...